Кабінет: Кабінет
Каталог товарів 0

Що таке мульча

 Дати короткий теоретичне пояснення того, що таке мульча, значить, не сказати нічого. Адже для покриття грунту навколо стовбурів або стебел рослин існує величезний спектр підручних матеріалів, різних виробничих відсипань. Також цей метод зараховують до однієї з найуспішніших технологій городництва через його багатозадачності.

Види мульчі

 На відміну від колишніх землеробів давніх часів, які знали мульчу одного типу (солому), сучасні городники встигли протестувати іншого роду компоненти. Як показує практика, досягли в цій справі приголомшливих результатів. Чим покривають пристволову зону рослин? Умовно можна розділити всі матеріали на два типи:

  • Органічну, до якої відносять скошену траву, компост, хвойний опад, кору, солому, стружки, листя, тирсу.
  • Неорганічну, представлену низкою сипучих матеріалів: подрібненим каменем, щебенем, мармуровою крихтою та іншими декоративними фракціями.

 Як правило, мульча не перебуває з чогось, вона являє собою окремий компонент, або матеріал. В якості покриття може також використовуватися плівка чорна та кольорова, агротканина, колоритна тріска. У деяких городників в хід йдуть навіть папір або картон.

 Залежно від площі садової ділянки, наявних насаджень і своїх можливостей слід вирішувати, яка мульча буде краще. Хоча краще всього використовувати промислові варіанти, оскільки в такому матеріалі відсутні збудники хвороб і шкідники.

 Слід брати до уваги, що органічні компоненти з часом розкладаються, збагачують грунт корисними речовинами, але в подальшому доведеться відрегулювати її кислотність. Зайвим буде думати про те, що засипати мульчею, а що не потрібно. Тут важливіше визначитися, який конкретний матеріал вибрати для певного виду рослини або ділянки. Наприклад, неорганічні фракції відмінно вирішують естетичні та захисні завдання в саду. Для декорування окремих зон можна вибирати синтетичні забарвлені відсипки. 

Основні плюси від застосування покривних грунт матеріалів

Для чого потрібна мульча? Оздоровлення грунту безпосередньо залежатиме від систематичного використання покривних прикореневу зону рослин матеріалів. Хоча сам метод пов'язаний з деякими клопотами, вже в перший сезон можна буде спостерігати очікувані результати.

Переваги застосування мульчі:

  •    доступність і простота в застосуванні;  
  •    захист від вивітрювання верхнього шару грунту;
  •    можливість скорочення поливів;
  •    накопичення в грунті корисних елементів;
  •    оптимізація повітря циркулюючого режиму;
  •    наявність пухкої грунту без особливих фізичних зусиль;
  •    створюється перешкода для появи шкідливих бактерій, збудників різних хвороб;
  •    захист від зовнішніх факторів, пов'язаних з поганими погодними умовами;
  •    негативного впливу різких температурних градацій;
  •    мульча - незамінний засіб проти бур'янів

 Крім усього іншого, ця технологія з часом зробить важкий грунт повітропроникним і структурованим, а виснажений - більш родючим. Якщо говорити про те, кому потрібна мульча більше - городникам або садівникам, то користь від неї мають і ті, і інші. Адже на акуратно оформленій ділянці завжди приємно попрацювати і відпочити.

 Сад і мульча

 І декорувати, і вкрити грунт допоможуть різні відсипання, які виглядають неймовірно ефектно, чудово гармонують зелені. Наприклад, кора дерев не тільки поєднується з садової флорою, а й з іншими елементами саду - дерев'яними альтанками, стежками з каменю, плитки.

 Для деяких видів квітів мульча є життєво необхідною. Наприклад, таких як астільба або бузок, оскільки вони мають поверхневі корені. До числа садових представників, коренева система яких не переносить перегріву, відносять клематис. А декоровані відповідними відсипання тюльпани, крокуси, примули і нарциси почнуть цвісти набагато раніше терміну.

  Вплив ефективної технології на тепличні культури

 Для теплиць мульча хороша тим, що за її рахунок зменшується випаровування грунту. В умовах парників завжди спостерігається підвищена вологість, що провокує виникнення грибкових інфекцій. Крім того, відбувається насичення ґрунту корисними мікроорганізмами, що, в свою чергу, впливає на терміни дозрівання плодів, їх смакові та естетичні якості.

Висновок Як бачимо, без укривних матеріалів (відсипань) вже є неможливою робота садівників. Популярність цього методу обумовлюється його агротехнічними пролонгованими ефектами - після декількох років застосування мульчі в городі для грядок, наступні роки вашого землеробство не будуть затьмарені надмірної втратою фізичних і матеріальних ресурсів. В результаті грунт стане родючим, а бур'яни забудуть дорогу на вашу ділянку. Сад буде відрізнятися чистотою і порядком

Важливо: Освоєння даного методу вимагає грамотного підходу. Про те, як вибрати мульчу і правильно її використовувати в городі, квітниках, не зашкодивши при цьому своїм культурам, читайте далі. Всі таємниці садівництва від професіоналів розсадника Ідея Сад.

Відгуки
Щоб залишити відгук, необхідно авторизуватися Увійти
Відгуків ще немає, будьте першими хто залишить свій.